Ons verhaal

Je kent ons waarschijnlijk nog onder een andere naam. Wij zijn dé hardloopspeciaalzaak voor Amersfoort en omgeving. Wij zijn fervent hardloperduursportertriatleet en baanatleet. Hardlopen vormt de leidraad door ons leven en die passie delen wij graag met jou. Door onze jarenlange persoonlijke ervaring kunnen wij op hoog professioneel niveau advies geven. Dit kan aan het begin van jouw hardloopreis, maar ook als serieuze atleet. Wij zijn bovendien benieuwd naar jouw verhaal. Wat zorgt ervoor dat jij keer op keer je veters strikt en jezelf trotseert door weer en wind? We blijven graag met je in contact, zeker in tijden van lockdown.

In het pittoreske Amersfoort, vlakbij de overgebleven stadspoort ‘De Kamperbinnenpoort, vind je Runners4life. De winkel kenmerkt zich door de uitgebreide en zeer diverse collectie. Dit in combinatie met onze klantvriendelijkheid, deskundigheid, service & passie voor de hardloopsport. Bij de keuze van de voor jou meest geschikte hardloopschoen maken wij gebruik van video-loopanalyses. Uiteraard kunnen we jou ook heel goed adviseren over kleding en accessoires. Wees welkom!

Wij voeren een uitgebreid assortiment van alle gerenommeerde merken op het gebied van hardloopschoenen, functionele kleding en ondergoed, sportbeha’s, hartslagmeters, GPS horloges, voeding, reflectiematerialen, rugzakken en overige accessoires die van toepassing kunnen zijn bij het hardlopen. Tevens hebben wij een uitgebreid assortiment schoenen voor kinderen alsmede een assortiment met fitness items.

Om je van het juiste advies op het gebied van schoenen te voorzien beschikken wij over een 20 meter lange hardloopbaan in onze winkel met een geavanceerd camera- en softwaresysteem om exact te bepalen welke schoen het beste bij jou passen. Alvorens wij van start gaan horen we eerst graag wat voor type loper jij bent, jouw loopgeschiedenis en wat je ambities zijn. Vervolgens maken wij een analyse met het camerasysteem op onze loopbaan. Naar aanleiding van deze analyse selecteren wij de meest geschikte schoen, die je vervolgens op jouw gemak kunt testen op onze loopbaan of zelfs buiten. Indien je jouw oude schoenen nog hebt, zou het fijn zijn als je die mee neemt; jouw oude schoenen kunnen ons nog veel vertellen. Je kunt voor deze analyse met of zonder afspraak bij ons binnen lopen. Mocht het voorkomen dat je even moet wachten, dan staat de koffie voor u klaar.

Heb je weinig tijd of kun je ons niet tijdens winkeluren bezoeken? Neem dan contact met ons op, dan maken we een afspraak op een voor u geschikt tijdstip.

Introductie

Erik Ernest

Voor mijn gevoel is de cirkel rond. Ik heb jaren met veel plezier in de retail gewerkt en mijn grootste hobby is hardlopen. Hoe mooi is het dat ik mijn twee passies kan combineren in Runners4Life. Ik werk al een aantal jaren in de winkel aan de Kamp in Amersfoort die nu als Runners4Life doorgaat. Ik begeleid al jaren hardlopers en geef hardlooptrainingen. Niet alleen het lopen vind ik belangrijk maar ook de techniek. Ik combineer de trainingen met krachtoefeningen voor het beste resultaat. 

Bij Runners4Life, meer dan hardlopen wil ik je mijn visie meegeven: je komt bij ons voor een goed gesprek en advies over schoenen, kleding, training en voeding. Want met de juiste training, voeding en advies kun je jouw hardlopen op de beste manier beleven. Het liefst zou ik iedereen in beweging laten komen en laten blijven. Mijn maatschappelijke betrokkenheid is dat ik mensen in beweging wil laten komen via Fitstap, een wandelopbouw programma van 12 weken. Dus wil je beginnen met wandelen, hardlopen of ga je voor een marathon? Bij Runners4Life vind je alle producten en begeleiding die je nodig hebt

Wouter Zondervan

Als mede eigenaar van Runners4life ben ik vol passie voor de sport in het algemeen en hardlopen in het bijzonder. Ik werk al jaren in een hardloopzaak. Het sporten doe ik al van jongs af aan vanuit een sportieve familie. Ik heb in mijn jeugd op hoog niveau waterpolo gespeeld. 

Als lid van een Amersfoortse atletiekvereniging heb ik jaren training aan de jeugd gegeven. Tegelijkertijd werden mijn trainingen voor een eerste marathon fanatieker. Inmiddels heb ik vele hele en halve marathons gefinisht waaronder Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Antwerpen en Berlijn. De laatste tien jaar is de focus meer op duursport, de triathlon gericht waarbij de ervaring in het zwemmen en lopen samen komen. De hele triathlon in Embrun, Frankfurt en Barcelona zijn mijn mooiste ervaringen. De wedstrijden in de regio zijn altijd een feest van herkenning en gezelligheid, de spanning voor de start en de ontlading na de finish met medesporters zijn fantastisch. Ik ben tevens actief in de organisatie van de Keistad triathlon in Amersfoort.

Ik adviseer graag beginnende hardlopers in de opbouw naar een eerste 5 of 10 km en voor de hardlopers met meer ervaring heb ik genoeg advies. 

Missie & Visie

Bij Runners4Life is het onze missie om iedereen de mogelijkheid te geven om in beweging te komen en te blijven. Dat doe je met de juiste schoenen maar ook met advies dat aansluit bij jouw doel. Ons motto is meer dan hardlopen. Dit betekent voor ons advies op elk niveau. We willen mensen in beweging laten komen en maatschappelijk betrokken zijn. Via Lifecoins kun je bij elke aankoop sparen voor goede doelen die maatschappelijk gerelateerd zijn.

Onze visie is dat een hardloopspeciaalzaak meer moet bieden dan alleen een winkel met schoenen en kleding. Je komt bij ons voor een goed gesprek en samen bepalen we wat daar het beste bij past. Heb je voldoende aan nieuwe schoenen of kunnen wij je met een clinic, training of voedingsadvies helpen om beter te worden? Wij vinden het belangrijk dat je zo goed mogelijk kunt sporten en bewegen en voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Meer dan hardlopen geeft aan dat wij vinden dat iedereen moet kunnen bewegen. De Fitstap wandeltrainingen kunnen een prima begin zijn om in beweging te komen.

Gratis verzending

Gratis verzending bij bestellingen boven de € 35.

Advies op maat

Advies van loopexperts, precies zoals je van ons gewend bent in de winkel!

 

Razendsnelle verzending

Wij sturen jouw bestelling binnen 24 uur naar je toe.

Altijd veilig

Jouw persoonlijke gegevens en aankoopgegevens zijn veilig bij ons.

Loopverhalen

Marathon Amersfoort

De Marathon Amersfoort, een jaarlijkse traditie sinds 2009 met een korte pauze, vindt elke juni plaats en trekt lopers van over de hele wereld. Als

Lees meer

Een nieuwe start!

Van Runnersworld naar Runners4Life Vanaf januari 2021 zal jouw hardloopspeciaalzaak op de Kamp in Amersfoort een andere naam krijgen. 

Je eerste marathon

Wat je wilt weten! De marathon. De wedstrijd der wedstrijden en voor veel lopers een gevalletje ‘je moét het een keer gedaan hebben’.