Veel gestelde vragen (FAQ)

Betalen

Betaling buitenland
Via Runners4life.nl is het ook mogelijk om vanuit het buitenland producten te bestellen. Bestellingen vanuit België kunnen worden thuisbezorgd. 

Betalen vanuit het buitenland kan met de volgende betaalmethoden:
•    Creditcard
•    Overboeking
•    Vanuit Belgie met Mister Cash/Bancontact

Uitleg Creditcard
Met de volgende creditcards kan je jouw bestelling bij Runners4life.nl betalen:
•    VISA
•    Mastercard

Wanneer je in het bezit bent van een VISA of Mastercard is het mogelijk om op Runners4life.nl jouw bestelling te betalen met deze creditcard. Een veilige SSL-verbinding die jouw versleutelde creditcard gegevens verwerkt zorgt ervoor dat je veilig en betrouwbaar kan betalen via Runners4life.nl. De betaling wordt direct overgemaakt naar Runners4life.nl. Via ‘Mijn account’ van Runners4life.nl en jouw persoonlijke creditcard afschrift zie je de status van jouw bestelling.

Om ervoor te zorgen dat jouw betaling snel verloopt worden jouw gegevens direct geverifieerd bij de creditcardmaatschappij. Binnen enkele seconden wordt jouw betaling dan goedgekeurd. 

Afgekeurde betaling
Het kan voorkomen dat jouw creditcardbetaling wordt afgekeurd, bijvoorbeeld omdat jouw limiet is bereikt. In dat geval krijg je meteen de mogelijkheid om een andere betaalmethode te kiezen, of het opnieuw te proberen.

Retourbetaling van bestellingen door middel van creditcard
Indien er een retourbetaling plaats vindt aan een creditcard, kan het voorkomen dat het bedrag wordt bijgeschreven op jouw creditcardrekening. Daarom zal je het misschien niet gelijk opmerken. Wij verzoeken je het volgende te controleren:
 
1. Indien de creditcard is gekoppeld aan de bank, dan wordt het aankoopbedrag op jouw bankrekening gestort.
2. Indien de creditcard niet is gekoppeld aan de bank, dan staat de retourbetaling op jouw creditcard afschrift.

Hoe werkt iDEAL?
•    Bij het afrekenen van de bestelling kun je aangeven dat je met iDEAL wilt betalen.
•    Selecteer iDEAL als betaalmethode bij stap 3 in de check-out en kies hierbij je eigen bank.
•    Vervolgens opent zich een nieuw scherm omdat je wordt doorgeleid naar je eigen bank. In dit scherm staat de betaalopdracht voor je klaar.
•    Je wordt door je eigen bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen, waarna je de betaling autoriseert.
•    Het bedrag wordt direct van jouw betaalrekening afgeschreven en Runners4life wordt geïnformeerd dat de bestelling is betaald.

iDEAL is een onafhankelijke betalingspartner die op een veilige wijze de transactie tussen u en Runners4life.nl plaats laat vinden. Wanneer je jouw bestelling afrondt kun je betalen via het officiële iDEAL scherm. Dit betekent dus een veilige verbinding en een veilige transactie. Het verschuldigde bedrag zal van je rekening naar Runners4life.nl overgemaakt worden.

Voordelen van iDEAL
•    Snel, simpel en veilig betalen via de bekende interface van internetbankieren.
•    Op werkdagen vóór 16:00 uur met iDEAL besteld? Morgen in huis!*
•    iDEAL is bij Runners4Life.nl volledig gratis.
•    Controle en overzicht op de betaling.
•    iDEAL is net zo vertrouwd, veilig en gemakkelijk als internetbankieren.
•    iDEAL wordt ondersteund door de grote Nederlandse banken.
•    Toegang tot internetbankieren van één van de deelnemende banken is voldoende om gebruik te kunnen maken van iDEAL

* Dit geldt voor voorradige artikelen.

Mister Cash / Bancontact
Als je een bankrekening in België hebt, kan je met Bancontact /Mister Cash online betalen met behulp van je eigen pincode. De veiligheid en de betrouwbaarheid van je betaling zijn hierbij absoluut gegarandeerd. Online betalen met Bancontact/Mister Cash is momenteel mogelijk via Dexia, Fortis, ING, FINTRO, KBC, CBC, AXA Bank en VDK Spaarbank. 
Online betalen met Bancontact/Mister Cash wordt beschermd door de beveiligde Web Banking service. Neem, als je nog geen Web Banking hebt, eerst contact op met je bank. Als je online wil betalen met je BC/MC card, is het van belang dat je het nummer en de vervaldatum van je kaart kent. Deze informatie wordt nog niet standaard op alle kaarten vermeld, maar het is altijd mogelijk deze online aan te vragen via de website van je bank. 

Uitleg overboeking
Een overboeking (vooruitbetaling) per bank/giro betekent dat je, na het invoeren van jouw bestelling, eerst het orderbedrag zelf overmaakt. Dit kan bijvoorbeeld met internetbankieren of door middel van een overschrijfformulier. Een overboeking is veilig en brengt geen extra kosten met zich mee, maar duurt over het algemeen één tot drie werkdagen langer.

Hoe werkt een overboeking (per bank/giro)?
Nadat je jouw bestelling hebt geplaatst, ontvang je direct een orderbevestiging per e-mail. Hierin staan jouw ordernummer en het rekeningnummer waarnaar je het bedrag moet overmaken. Aan de hand van deze bevestigingsmail kan je de betaling voltooien.

Zodra Runners4life jouw betaling heeft ontvangen zal jouw bestelling worden verstuurd naar het gewenste adres of de gekozen winkel. 

Wat gebeurt er als ik mijn bestelling wil annuleren?
Als je de overschrijving reeds gedaan hebt maar toch besluit de bestelling te annuleren, neem dan contact op met de klantenservice. 
@ – info@runners4life.nl
Tel.- 030 760 0061

Betaalmogelijkheden
Je kan jouw bestellingen bij Runners4life.nl op verschillende manieren betalen. Runners4life maakt onderscheid tussen directe en indirecte betalingsmogelijkheden. Het verschil is dat bij een directe betalingsmogelijkheid jouw bestelling direct wordt uitgevoerd en je de bestelling de volgende dag in huis hebt. Voorradige artikelen die je namelijk vóór 16:00 uur bestelt op een werkdag, bezorgen wij de volgende dag bij je thuis. Bij een indirecte betaling wordt jouw bestelling uitgevoerd na de ontvangst van jouw betaling. Je ontvangt je bestelling hoogstwaarschijnlijk binnen 48 uur. 

Runners4life biedt je de mogelijkheid om je bestelling via één van onderstaande betaalmethoden te betalen:

 • iDeal
 • Mastercard
 • Visa
 • Mister Cash
 • Overboeking

Bestellen

Om jouw bestelling te annuleren dien je contact op te nemen met onze klantenservice. Voor een snelle afhandeling vragen wij je om het bestelnummer bij de hand te houden.

@ – info@runners4life.nl
Tel.- 030 760 0061

Is jouw order al onderweg? Weiger de bestelling dan bij aflevering en geef aan bij de postbezorger dat jij jouw bestelling hebt geannuleerd. Dit is kosteloos. Nadat Runners4life het pakket heeft ontvangen, zullen wij zorg dragen voor de retourbetaling. Dit zal binnen 5 dagen na ontvangst van de retourzending in orde worden gemaakt.

Bestellingen die niet betaald zijn komen na 30 dagen automatisch te vervallen. 

Mocht je binnen de zichttermijn van 14 dagen niet tevreden zijn over een of meerdere bestelde producten dan mag je deze retourneren. 

Status van jouw bestelling
Om de status van jouw bestelling te bekijken klik je op ‘mijn account’, rechtsbovenaan Runners4life.nl
Hier kan je gemakkelijk zien welke status jouw bestelling op dat moment heeft. Via ‘mijn account’ kan je zelf je bestelling controleren en volgen. 

Gedurende het bestelproces wordt er aangegeven dat de versie van je webbrowser verouderd is. 
Het is mogelijk dat de versie van je webbrowser verouderd is en niet voldoet aan eisen die Runners4life stelt aan een veilige betaalomgeving. Het is van groot belang dat alle betalingen veilig worden afgerond, deze veiligheid is niet 100% wanneer men nog gebruik maakt van een webbrowser in een oude versie.
 
Update je webbrowser
De meeste mensen maken gebruik van Internet Explorer, Safari, Google Chrome of Firefox. Om de zoveel tijd verschijnen daar nieuwe versies van. Mocht je een melding hebben ontvangen in het bestelproces dan zal je een update uit moeten laten voeren van je webbrowser. Bij de instellingen van je webbrowser vind je de mogelijkheid voor deze update.

Let op: Veel bedrijven en schoolinstellingen maken het niet mogelijk om een webbrowser-update uit te laten voeren. Het zal dan ook niet mogelijk zijn om vanaf die laptop of pc je bestelling te voltooien.

Geen bevestiging ontvangen per e-mail
Wanneer je de bevestigingsmail niet hebt ontvangen dan kan dit komen doordat je e-mailadres niet correct is. Graag willen wij je vragen om nogmaals de e-mail gegevens in je account te controleren zodat je de e-mails in de toekomst wel ontvangt.

Het is ook mogelijk dat de bevestigingsmail door je spamfilter wordt tegengehouden. Controleer hiervoor je ongewenste e-mailbox. Om te voorkomen dat e-mails van Runners4life in je ongewenste e-mailbox belanden adviseren wij om het Runners4life e-mailadres toe te voegen aan je adresboek. 

Het e-mailadres dat jij hebt opgegeven in jouw persoonlijke account kan je gemakkelijk wijzigen. Jouw account vind je bij Runners4life.nl rechts bovenaan de pagina.
De eerste stap is om in te loggen alvorens je jouw gegevens kan wijzigen. Sla de aanpassingen op en je zult zien dat de nieuwe gegevens direct in jouw Runners4life.nl account staan.

Meerdere bevestigingsmails
Alleen de orders voor welke het betaalproces in gang is gezet, worden door Runners4life verwerkt en verzonden.

Wanneer je meerdere orderbevestigingen ontvangt, betekent dit dus niet dat automatisch alle orders worden verzonden.

Orders die niet betaald worden, vervallen automatisch na 30 dagen. 

Bevestigingsmail
In de bevestigingsmail staan de gegevens uit jouw bestelling. Deze e-mail wordt direct na het plaatsen van jouw bestelling verzonden.

Mocht je gekozen hebben voor betaling via overboeking, dan ontvang je een tweede e-mail met de betalingsgegevens. Klik op ‘vernieuwen’ of op F5 op je toetsenbord om de nieuwe e-mails in je e-mailbox te ontvangen. Zodra de betaling door Runners4life is ontvangen, zal de gehele bestelling zo snel mogelijk verzonden worden.

Bezorgen

Afhalen
Runners4life.nl biedt je de mogelijkheid om producten af te halen bij onze vestiging aan de Kamp 25 te Amersfoort. Voordat je jouw bestelling op kan halen, dien je eerst een bestelling te plaatsen via Runners4life.nl waarbij je aanvinkt dat je bestelling wilt ophalen in de winkel. Vervolgens ontvang je een e-mail ter bevestiging van je bestelling. 

Afhaallocatie
Runners4life heeft een winkel aan de Kamp 25 in Amersfoort.
 
Mee te nemen documenten
Als je jouw bestelling wilt ophalen bij ons in de de Runners4life winkel is het noodzakelijk dat je de orderbevestiging (digitaal) meeneemt. Deze bevestiging dient als aankoopbewijs en is nodig voor het succesvol afhalen van jouw bestelling. 

Ander bezorgadres doorgeven
Runners4life.nl maakt het mogelijk om op elk gewenst adres jouw bestelde product(en) af te leveren. Tijdens het bestellen vul je namelijk je eigen adres en een gewenst afleveradres in. Deze adressen hoeven dus niet overeen te komen. Via ‘Mijn account’ op Runners4life.nl kan je gemakkelijk jouw gegevens wijzigen.

Verzendkosten
De verzendkosten variëren en zijn altijd inzichtelijk door het product in de winkelwagen te plaatsen. Je betaalt één keer verzendkosten ongeacht de hoeveelheid producten die je bestelt.

Standaard gelden onderstaande verzendkosten binnen Nederland:
Gratis bezorging bij bestellingen vanaf €35
€6,95 bezorgkosten bij bestellingen onder €35

Voor bestellingen vanuit België gelden onderstaande verzendkosten:
€10,95 bezorgkosten bij alle bestellingen.

Niet thuis. Wat nu?
Wanneer een pakket niet bij jou of de geadresseerde afgeleverd kan worden, wordt het bij de buren aangeboden. Als het pakket ook bij de buren niet afgeleverd kan worden, wordt het de volgende dag nog een keer aangeboden. 
 
Als de geadresseerde en de buren ook bij de tweede aanbieding niet thuis zijn, wordt er door de medewerker van PostNL een bericht in de brievenbus achtergelaten. Daarop staat bij welk postkantoor of PostNL Servicepunt jij zelf of de geadresseerde het pakket kunt ophalen.

Track & Trace
Om de voortgang van jouw bestelling te controleren krijg je een mail van PostNL. Hierin staat een track & tracenummer van de bestelling. Je kunt met die track & trace code de zending volgen.


Track & Trace jouw bestelling
Als je inlogt via ‘Mijn account’ is het mogelijk om de productstatus van jouw bestelling te bekijken. 

Via de track & trace code die je hebt ontvangen in de mail van PostNL kan je precies zien waar jouw bestelling is en wanneer deze wordt aangeboden. 

Bestelling is nog niet binnen
Runners4life.nl doet er alles aan om jouw bestelling te verwerken en het zo snel mogelijk bij je af te leveren. De levertijd is afhankelijk van de betaalwijze die je gekozen hebt. Bekijk via ‘Mijn account‘ als je bent ingelogd wat de productstatus van jouw bestelling is.

Levertijd van je bestelling
De levertijd van je bestelling is afhankelijk van een aantal factoren.

Op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, morgen in huis (directe betaling)
Indien je het aankoopbedrag via een directe betaling voldoet, dan geven wij de bestelling dezelfde dag nog mee aan de vervoerder en heb jij jouw bestelling in principe de volgende werkdag in huis. Het kan zijn dat jouw bestelling er bij de vervoerder langer over doet dan 1 dag. In 98% van de gevallen wordt het echter wel de volgende dag bezorgd. Dit geldt voor elk product, tenzij anders bij het product staat aangegeven op onze website tijdens het bestellen.
 
Levertijd bij overboeking (indirecte betaling)
Gelieve rekening te houden met 1 à 2 werkdagen overboekingstijd indien je het aankoopbedrag betaalt met een achterafbetaling/overboeking. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per e-mail zodra Runners4life.nl jouw betaling heeft ontvangen. Jouw bestelling wordt diezelfde dag nog verstuurd.
 
Direct uit eigen voorraad leverbaar
Bij elk product wordt de actuele voorraadstatus van ons magazijn weergegeven. De levertijd van het product is echter van toepassing nadat Runners4life jouw betaling heeft ontvangen.
 
Bezorging op zaterdag
Onze vervoerder (PostNL) levert op adressen van particulieren ook op zaterdag.

Runners4life.nl maakt het mogelijk om op elk gewenst adres jouw bestelde product(en) af te leveren. Tijdens het bestellen vul je namelijk je eigen adres en een gewenst afleveradres in. Deze adressen hoeven dus niet overeen te komen. Via ‘Mijn account’ op Runners4life.nl kan je gemakkelijk jouw gegevens wijzigen.

Afhalen
Runners4life.nl biedt je de mogelijkheid om producten af te halen bij onze Runners4life vestiging op de Kamp 25 in Amersfoort. Voordat je jouw bestelling op kan halen, dien je eerst een bestelling te plaatsen via Runners4life.nl. Vervolgens ontvang je een e-mail ter bevestiging van je bestelling. Wanneer je bestelling in de vestiging van jouw keuze ligt ontvang je hier bericht van. Je bestelling ligt klaar om afgehaald te worden en wij verzoeken je om je bestelling zo snel mogelijk op te halen.

Afhaallocatie
Runners4life is gevestigd aan de Kamp 25 te Amersfoort. Je kunt ons ook bereiken per email via info@runners4life.nl of telefonisch op 033 760 0061.

Mee te nemen documenten
Als je jouw bestelling wilt ophalen in één van de Run2Day vestigingen is het noodzakelijk dat je de orderbevestiging (digitaal) meeneemt. Deze bevestiging dient als aankoopbewijs en is nodig voor het succesvol afhalen van jouw bestelling. 

Als je jouw bestelling wilt ophalen bij ons in de winkel is het noodzakelijk dat je de orderbevestiging (digitaal) meeneemt. Deze bevestiging dient als aankoopbewijs en is nodig voor het succesvol afhalen van jouw bestelling.

De levertijd van je bestelling is afhankelijk van een aantal factoren.

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis (directe betaling)
Indien je het aankoopbedrag via een directe betaling voldoet, dan geven wij de bestelling dezelfde dan nog mee aan de vervoerder en heb jij jouw bestelling in principe de volgende werkdag in huis. Het kan zijn dat jouw bestelling er bij de vervoerder langer over doet dan 1 dag. In 98% van de gevallen wordt het echter wel de volgende dag bezorgd. Dit geldt voor elk product, tenzij anders bij het product staat aangegeven op onze website tijdens het bestellen.
 
Levertijd bij overboeking (indirecte betaling)
Gelieve rekening te houden met 1 à 2 werkdagen overboekingstijd indien je het aankoopbedrag betaalt met een achterafbetaling/overboeking. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per e-mail zodra Runners4life.nl jouw betaling heeft ontvangen. Jouw bestelling wordt diezelfde dag nog verstuurd.
 
Direct uit eigen voorraad leverbaar
Bij elk product wordt de actuele voorraadstatus van ons magazijn weergegeven. De levertijd van het product is echter van toepassing nadat Runners4life jouw betaling heeft ontvangen.
 
Bezorging op zaterdag
Onze vervoerder (PostNL) levert op adressen van particulieren ook op zaterdag.

Contact

Inkoop, marketing & sales
Voor vragen omtrent inkoopzaken, marketing en sales van Runners4life kan je mailen naar: info@runners4life.nl.
In dringende gevallen kun je ons natuurlijk ook bellen – Tel.:  030 760 00 61

Adresgegevens
Runners4life B.V.

Kamp 25
3811 AM Amersfoort
Nederland 

Runners4life Business Teamkleding
Voor vragen omtrent teamkleding van Runners4life kan je mailen naar: info@runners4life.nl
Er zal dan zo snel mogelijk contact met je worden opgenomen.
In dringende gevallen kun je ons natuurlijk ook bellen – Tel.: 030 760 0061

Klachten

Heb je een klacht?
Het kan zijn dat je niet tevreden bent en een klacht wilt indienen. Heb je een klacht over een geleverd product of over onze dienstverlening? Dat vinden wij natuurlijk heel vervelend en willen wij graag oplossen! Kwaliteit en service zijn voor ons belangrijke kernwaarden. Wij willen dat je tevreden bent over ons en met enthousiasme kunt spreken over het assortiment, onze communicatie, de verzending en onze service! Daarom doen wij er alles aan om de klacht naar tevredenheid af te handelen. Wij zien je klacht als een uitdaging en aanleiding om onze communicatie, service en kwaliteit te verbeteren.

Hoe kan je een klacht indienen? 
De klantenservice van Runners4life kan alleen schriftelijke klachten in behandeling nemen. Wij verzoeken je daarom om jouw ervaringen per mail toe te sturen naar info@runners4life.nl. Wij nemen binnen 48 uur contact met je op om samen tot een oplossing te komen. 

Natuurlijk ben je altijd welkom in de winkel zodat we meteen tot een passende oplossing kunnen komen!

Hoe behandelen wij een klacht?
Kwaliteit en service zijn voor ons belangrijke kernwaarden. Wij willen dat je tevreden bent over ons en met enthousiasme kan spreken over het assortiment, onze communicatie, de verzending en onze service! Daarom doen wij er alles aan om de klacht naar tevredenheid af te handelen. Wij zien je klacht als een uitdaging en aanleiding om onze communicatie, service en kwaliteit te verbeteren.

 • Wij zorgen voor een snelle afwikkeling van de klacht (binnen 48 uur ontvang je een reactie).
 • Wij onderzoeken de oorzaak van de klacht.
 • Wij nemen contact met je op om samen tot een oplossing te komen.
 • Wij geven opvolging aan de gemaakte afspraken.
 • Wij gebruiken de ervaring om de klacht in de toekomst te voorkomen.

Privacy & Veiligheid

Actievoorwaarden: 

 • Speciale actieprijzen gelden alleen op basis van beschikbaarheid en in de aangegeven periode.
 • Runners4life behoudt zich het recht voor op prijs- model- en kleurwijzingen in de aangeboden artikelen in al haar uitingen.
 • Kortingsbonnen zijn niet geldig in combinatie met eventuele andere acties.
 • Kortingsbonnen dienen volledig ingevuld te zijn.
 • Op acties en kortingsbonnen op hardloopschoen zijn spikes, wedstrijdschoenen en kinderschoenen uitgezonderd, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Algemene voorwaarden Runners4life
Runners4life hanteert de volgende algemene voorwaarden.

Verkoopvoorwaarden webshop Runners4life:
Het team van Runners4life doet zijn uiterste best om iedere klant het best mogelijke advies te geven. Het plezier in hardlopen van onze klanten zo groot mogelijk maken is ons doel. Indien je aankoop onverwacht niet aan je verwachtingen voldoet zullen we dit zo goed mogelijk proberen op te lossen.

Graag vragen we je rekening te houden met de volgende verkoopvoorwaarden.

Mocht het door jou bestelde artikel niet voldoen aan je verwachtingen dan mag je het artikel onder de volgende voorwaarden retour sturen:

 • Runners4life kan alleen artikelen retour nemen in goede staat, compleet en in originele verpakking binnen de zichttermijn van 14 dagen. De zichttermijn gaat één dag na ontvangst in. Een actieset moet in zijn geheel geretourneerd worden. Het is niet toegestaan om een deel van de actieset te retourneren. Het passen van het product is toegestaan, verwijder echter geen labels van het product. Je ontvangt binnen 14 dagen het totale aankoopbedrag terug. Dit is inclusief eventuele verzend- en of transactiekosten. Je kan je aankoop gratis retourneren via onze Runners4life winkel. Mocht je je aankoop retour zenden, dan zijn de verzendkosten voor eigen rekening.

Ruilen buiten de voorwaarden 
Wanneer je een artikel buiten de gestelde voorwaarden of zonder retourformulier terugstuurt betekent dit niet dat de betalingsverplichting komt te vervallen. Neem in geval van twijfel contact op met onze klantenservice. Bel naar 030 760 0061 of mail naar klantenservice@runners4life.nl.

Copyright

De rechten op alle teksten, fotografie en illustraties op Runners4life.nl zijn eigendom van Runners4life B.V., tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
Gebruikmaken van teksten, fotografie en illustraties is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming van Runners4life B.V.

Lees meer in onze privacyverklaring.

Als klant kan je via Runners4life.nl vertrouwd en gemakkelijk 24 uur per dag de beste en nieuwste hardloopproducten bestellen. De voordelen van bestellen via Runners4life.nl zijn:

Veilig betalen
Veilig, betrouwbaar en eenvoudig online betalen.

Privacy
Runners4life gaat zorgvuldig om met jouw gegevens en zal deze niet aan derden ter beschikking stellen. U kunt op elk moment inzage vragen in de gegevens, deze laten corrigeren, wijzigen of laten verwijderen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice door een mail te richten aan: info@runners4life.nl.

Snelle bezorging
Voorradige artikelen die je vóór 16:00 uur bestelt op een werkdag, bezorgen wij de volgende dag bij je thuis. Wil je jouw bestelling liever op een andere dag ontvangen? Geef jouw voorkeur aan bij je bestelling.

Klantenservice
Onze klantenservice is voor al uw vragen telefonisch en per e-mail te bereiken. Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:30 en 17:30 uur. Je kan ook altijd een e-mail sturen naar: info@runners4life.nl.

Privacyverklaring

Algemeen 
Indien je informatie of gegevens aan ons verstrekt is Runners4life verantwoordelijk als gegevensverwerker. Dit betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor de informatie die je ons geeft. Runners4life respecteert de privacy van alle gebruikers en wij zullen te allen tijde handelen in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming ( AVG ). Tevens dragen wij er zorg voor dat je gegevens veilig worden opgeslagen en beheerd en dat onbevoegden geen toegang tot de informatie verkrijgen. 

Hieronder wordt uitgelegd welke gegevens worden verzameld en verwerkt, wat er met je gegevens wordt gedaan en welke rechten je hebt. 

Welke gegevens verzamelt Runners4life? 
Runners4life verzamelt nooit gegevens zonder je toestemming. Wanneer je in onze winkel het formulier voor een klantenkaart invult of een bestelling plaatst op onze website worden verschillende gegevens verzameld zodat wij een optimale dienstverlening kunnen bieden. Wij verzamelen informatie wanneer je aankopen bij ons doet, op onze website of in één van onze winkels. Dit zijn contactgegevens zoals naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en email-adres maar ook de datum en tijd van jouw aankoop, de producten die je gekocht hebt voor welke prijs en indien van toepassing de gegevens van de betaalkaart die je hebt gebruikt. Ook andere manieren van informatie verzamelen worden gebruikt. Denk hierbij aan inschrijving om onze nieuwsbrief te kunnen ontvangen of als je op een andere wijze met ons communiceert (bijvoorbeeld via e-mail of Facebook). Deze informatie kan eventuele wachtwoorden, gebruikersnamen, contactgegevens, accountgegevens, voorkeuren, interesses en eventuele klachten inhouden, die je hebt ingediend. Indien je via de website met Runners4life communiceert wordt het IP-adres van je computer geregistreerd. Ook bekijken we jouw activiteiten op de website, bijvoorbeeld welke producten of berichten je hebt bekeken. Veel van deze informatie wordt verzameld door middel van cookies. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij je naar ons cookiebeleid. Wij kunnen van tijd tot tijd publiekelijk beschikbare informatie over jou op het internet raadplegen om ons te helpen fraude tegen te gaan, jouw identiteit te verifiëren (bijvoorbeeld om te checken of wij in het bezit zijn van jouw correcte adresgegevens) en voor marketingdoeleinden, zoals hieronder in meer detail wordt beschreven. Runners4life zal nooit informatie verwerken omtrent bijzondere persoonsgegevens zoals gezondheid, geloofsovertuiging of ras. 

Wat doet Runners4life met je gegevens? 
Het doel van het verwerken van de gegevens is: 

• het verwerken van je aankoop of bestelling, de betaling daarvan en de bezorging op het juiste afleveradres; 
• het verstrekken van voor jou relevante informatie of nieuwsbrieven alsmede het doen van aanbiedingen; 
• het verwerken van je aankoop of bestelling ter bepaling van de hoogte van het spaarsaldo op de klantenkaart en je hiervan op de hoogte houden; 
• het verbeteren van de dienstverlening en de gebruiksvriendelijkheid van de website. 

De persoonsgegevens worden alleen voor bovengenoemde doelen verwerkt. Wij kunnen ook je persoonlijke informatie gebruiken ten behoeve van een prijsvraag, evenementen en/of andere acties. Echter dat gebeurt alleen indien je zelf de keuze hebt gemaakt hieraan deel te nemen. Als onderdeel van ons marketing & communicatiebeleid kunnen wij gegevens verzamelen en delen met derde partijen. Wij gebruiken deze gegevens om statistieken over onze klanten samen te stellen. Dit helpt ons bij het selecteren en op maat aanbieden van producten, diensten of speciale kortingen waarin je wellicht geïnteresseerd zult zijn. Runners4life zal nooit gegevens aan derden ter beschikking stellen als dit niet strikt noodzakelijk is. Wij doen uiteraard onze uiterste best de betrouwbaarheid van onze partners te waarborgen en sluiten, indien van toepassing, hiermee ook verwerkersovereenkomsten af om dit te waarborgen. Runners4life zal nooit verzamelde gegevens doorverkopen aan derden.

Links 
De Runners4life-website kan koppelingen naar andere sites bevatten. Op het privacy-beleid van deze derden of hun sites heeft Runners4life geen invloed en is daarvoor niet verantwoordelijk. 

Beveiliging 
Alle gegevens worden gecodeerd en via beveiligde verbindingen verstuurd. Runners4life hanteert hierbij een beveiligingsniveau dat passend is bij de aard van de te beschermen gegevens. 

Beheer van mijn gegevens en mijn rechten 
Je kunt altijd aan ons vragen welke gegevens over je worden verwerkt. Hiervoor kun je een e-mail sturen naar klantenservice@runners4life.nl Wij zullen uiterlijk binnen vier weken inzage verstrekken indien gewenst. Indien je niet langer wilt dat je gegevens bij Runners4life bekend zijn zullen wij de gegevensverwerking stoppen en je gegevens verwijderen zolang dit niet in strijd is met de wettelijke bewaarplicht. Wij zullen jou te allen tijde de keuze geven of je wel of geen informatie van ons wilt blijven ontvangen. Wanneer je je wilt uitschrijven voor de nieuwsbrief, klik je op ‘Meld je af voor de nieuwsbrief’ of kun je contact opnemen met onze klantenservice via info@runners4life.nl of telefonisch 033 760 0061.

Bescherming persoonsgegevens
Al jouw gegevens worden vertrouwelijk en beveiligd opgeslagen op onze beveiligde server. Runners4life.nl houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).
 
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) ziet er persoonlijk op toe dat persoonsgegevens zorgvuldig worden gebruikt en jouw privacy ook in de toekomst gewaarborgd blijft.
 
Recht op inzage
Als betrokkene heb je het recht om inzage te verzoeken in jouw gegevens en het gebruik daarvan door Runners4life.nl. Als betrokkene kan je bij de organisatie (Runners4life) vragen of jouw persoonsgegevens worden gebruikt. Als dat het geval blijkt te zijn, geeft de organisatie (Runners4life) je binnen vier weken een overzicht.
 
Recht op correctie
Op basis van de inzage in jouw gegevens kan je de organisatie verzoeken de gegevens te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen. Dat kan als de gegevens die gebruikt worden door de organisatie feitelijk onjuist, onvolledig of niet ter zake dienend zijn voor het doel of de doeleinden van de verwerking.

Veilig betalen
Via Runners4life.nl betaal je altijd via onze betalingspartner Mollie. Mollie is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende payment service provider (PSP) in Europa.

•    Alle betalingen worden vanuit jouw eigen bank veilig begeleid door Mollie.
•    Mollie is een onafhankelijke derde partij tussen de consument en Runners4life.nl
•    Veilige betalingsverbinding.
•    Zelf online betalingen regelen.
•    Duidelijke vertrouwde betalingsschermen vanuit jouw eigen bank.
•    Runners4life.nl houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Beveiligde verbinding Mollie
Mollie begeleid al jouw betalingen voor bestellingen die jij doet via Runners4life.nl. Mollie is de betalingspartner van Runners4life en waarborgt jouw veiligheid met een veilige SSL-verbinding

SSL-verbinding 
Jouw transacties vinden plaats via een veilige SSL-verbinding. Deze verbinding (bekend door het gele slotje rechts onder in uw beeldscherm) garandeert een veilige transactie met jou en jouw bank. Dit is een sterke vorm van encryptie (versleuteling), die voorkomt dat kwaadwillende uw gegevens kunnen gebruiken. Jouw bank zal tijdens de betaling via Runners4life.nl zelf verbinding maken via een SSL-verbinding waardoor het pictogram (het gele slot) bij jou komt te vervallen. Dezelfde SSL-veiligheid is daarentegen wel aanwezig. Runners4life.nl garandeert een veilige en betrouwbare transactie met jou en jouw bank.

Vanuit het buitenland vinden jouw betalingen ook plaats op basis van een veilige SSL-verbinding.
 
Al jouw gegevens, inclusief het creditcardnummer, worden beveiligd met SSL. Jouw creditcardnummer wordt bovendien maar éénmalig gebruikt voor betaling van jouw order en niet verder opgeslagen. Runners4life.nl zou jouw gegevens daarom niet nog een tweede maal kunnen gebruiken.

Retouren

Wanneer en hoe ontvang je je geld terug?
Zodra de terugzending door Runners4life ontvangen en geëvalueerd is, wordt het restitutiebedrag (inclusief verzendkosten en betaalkosten) terugbetaald. Dit zal binnen 30 dagen na ontbinding worden terug betaald. Je kunt je aankoop gratis retourneren via onze Runners4life winkel. Mocht je je aankoop retour zenden, dan zijn de verzendkosten van de retour voor eigen rekening. 

Garantie op jouw bestelling
Mocht het door jou bestelde artikel kapot gaan of kapot blijken te zijn buiten de zichttermijn van 14 dagen na levering, dan zal jouw klacht door onze klantenservice in behandeling worden genomen. Jouw klacht wordt beoordeeld op basis van de volgende voorwaarden;

 • Het artikel is bij normaal gebruik, voor de daarvoor bestemde doeleinden eerder defect geraakt dan op basis van normaal gebruik te verwachten valt.
 • Beschadiging aan het product is niet met opzet, niet door eigen schuld, of het opvolgen van de wasvoorschriften ontstaan.
 • De schade is niet ontstaan door nalatig onderhoud aan het product en is volgens de onderhoudsvoorschriften behandeld.
 • De slijtage en/of beschadiging is ontstaan terwijl de gebruiksaanwijzing juist is opgevolgd.
 • Het gebruik van bottle belts en dergelijke artikelen kunnen de kleding beschadigen (pillen). Hierop kunnen wij geen garantie geven. Wel kunnen wij je adviseren vanuit onze winkel.

Na de beoordeling zal het artikel ter reparatie of omruil aan de verantwoordelijke leverancier worden aangeboden.

Hoe retourneer ik mijn artikel(en)?
Je kan je artikel(en) kosteloos retourneren via onze Runners4life winkel aan de Kamp 25 in Amersfoort. Daarnaast is het mogelijk om jouw artikel(en) te retourneren via het postkantoor of pakketservice punt. Let op dat de verzendkosten voor eigen rekening zijn als je hiervoor kiest.

Via de Runners4life winkel (kosteloos)

 • Je bestelde artikel(en) kan je binnen de zichttermijn van 14 dagen na levering terugbrengen bij onze Runners4life aan de Kamp 25 in Amersfoort.

Via het postkantoor/pakketservice punt (verzendkosten voor eigen rekening)

 • Je bestelde artikel(en) kan je binnen de zichttermijn van 60 dagen na levering retour zenden via het postkantoor of een pakketservice punt.
 • Zorg ervoor dat je het pakket in een stevige verpakking en goed dichtgemaakt terugstuurt.
 • Verstuur het pakket naar Runners4life Retour, Kamp 25 3811 AM, Amersfoort, Nederland.
 • Bewaar je verzendbevestiging en de track & trace code van het pakket. Runners4life kan hier om vragen. 

Wil je één of meerdere artikelen ruilen in bij ons in de Runners4life winkel?
Een artikel dat je hebt besteld via de webshop kan je ruilen in onze Runners4life vestiging aan de Kamp 25 in Amersfoort. 

Bestelling retourneren binnen 14 dagen na levering
Runners4Life kan alleen artikelen retour nemen in goede staat, compleet en indien redelijkerwijs mogelijk in originele verpakking binnen de zichttermijn van 14 dagen na levering.
Het passen van het product is toegestaan, verwijder echter geen labels van het product.

Verkoopvoorwaarden webshop Runners4life:
Het team van Runners4life doet zijn uiterste best om iedere klant het best mogelijke advies te geven. Het plezier in hardlopen van onze klanten zo groot mogelijk maken is ons doel.
Indien je aankoop onverwacht niet aan je verwachtingen voldoet zullen we dit zo goed mogelijk proberen op te lossen.

Graag vragen we je rekening te houden met de volgende verkoopvoorwaarden.
Mocht het door jou bestelde artikel niet voldoen aan je verwachtingen dan mag je het artikel onder de volgende voorwaarden retour sturen:

 • Runners4life kan alleen artikelen retour nemen in goede staat, compleet en in originele verpakking binnen de zichttermijn van 60 dagen. De zichttermijn gaat één dag na ontvangst in.
 • Een actieset moet in zijn geheel geretourneerd worden. Het is niet toegestaan om een deel van de actieset te retourneren.
 • Het passen van het product is toegestaan, verwijder echter geen labels van het product.

Je ontvangt binnen 14 dagen het totale aankoopbedrag terug. Dit is inclusief eventuele verzend- en of transactiekosten. Je kan je aankoop gratis ruilen of retourneren via onze Runners4life winkel aan de Kamp 25 in Amersfoort. Mocht je je aankoop retour zenden, dan zijn de verzendkosten voor eigen rekening.

X