Marathon Amersfoort

De Marathon Amersfoort, een jaarlijkse traditie sinds 2009 met een korte pauze, vindt elke juni plaats en trekt lopers van over de hele wereld. Als dé hardloopwinkel in Amersfoort, is Runners4Life trots om deel uit te maken van dit lokale sportevenement. Dit jaar biedt het evenement afstanden variërend van 5 kilometer tot de halve marathon. De volledige marathon van 42 km is nu een zelfstandig evenement op de zaterdag ervoor en dient als perfecte training voor de echte liefhebbers.

Kinderen kunnen meedoen aan de minimarathon van 1,1 km en 2,2 km, terwijl middelbare scholieren zich kunnen uitsloven tijdens de 5K Schoolchallenge. We vinden het belangrijk dat hardlopen toegankelijk is voor iedereen; daarom is deelname voor leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs uit Amersfoort en omstreken (inclusief Soest, Nijkerk en Baarn) geheel kosteloos.

Het parcours wordt opgeluisterd met live muziek van bands en dj’s langs de route, wat zorgt voor een feestelijke en motiverende sfeer. Vorig jaar namen maar liefst 5 à 6 duizend hardlopers deel, waaronder lopers uit 39 verschillende landen.

Bij Runners4Life zijn we niet alleen gepassioneerd over hardlopen, maar ook over de gemeenschap. Daarom moedigen we iedereen aan om zich online in te schrijven en deel uit te maken van de Marathon Amersfoort. We bieden professioneel advies en de nieuwste hardloopuitrustingen om je voor te bereiden op de race. Vergeet niet dat bij je online inschrijving je ook de kans krijgt om een bijdrage te leveren aan ons goede doel: ondersteuning van een project op de oncologieafdeling van Vrienden van Meander.

Loopverhalen